nieuws

Nog één wielrenner Omloop Noordwest Overijssel in het ziekenhuis

De valpartij in beeld. De auto staat nauwelijks in de berm
De valpartij in beeld. De auto staat nauwelijks in de berm © Casper Polet/cas2001/youtube
Van de vijf wielrenners die zaterdag gewond raakten bij de Omloop van Noordwest Overijssel ligt er nog één in het ziekenhuis in Zwolle. Het 17-jarige wielertalent Frank van den Broek uit Voorhout is flink toegetakeld door de val.
De jonge wielrenner rijdt zijn wedstrijden voor RTV De Bollenstreek uit Lisse. De 17-jarige renner is tweedejaars junior. Zijn ploeg beschouwt hem als een groot talent. "Frank is een talent in de dop", vertelt voorzitter Peter Bemelman. "17 jaar met een aantal ereplaatsen op zijn naam."

Talent en instelling

Bestuurslid Sander van Poecke heeft veel contact met de moeder van de gewonde renner. Ook hij roemt het talent en de instelling van de junior. "De afgelopen tijd liet hij zien dat hij zich in de top van het peloton kan handhaven. Hij reed ook echt uitslagen. Het ging hartstikke goed. We hopen dat hij snel herstelt en dat hij de fiets weer op durft."
Over dat laatste maakt Van Poecke zich overigens niet al te veel zorgen. "Vorig jaar brak Frank een arm. Toen zat hij weer snel op de fiets. Hij monteerde zelf een of ander mechanisme op zijn stuur zodat hij met die gebroken arm thuis kon fietsen."

Misselijk en veel slaap

Wanneer het 17-jarige talent weer op de fiets zit? Op die vraag durven Bemelman en Van Poecke geen uitspraak te doen. "Het gaat naar omstandigheden goed met hem", vertelt Van Poecke. "Gisteren is hij van de afdeling medium care overgeplaatst naar de kinderafdeling. Ik hoor van zijn moeder dat hij zich misselijk voelt en veel slaapt."
Ploeggenoot Casper Polet heeft via de mobiel contact met de ongeluksvogel. "Frank heeft veel last van prikkels in zijn omgeving. Om die reden ligt hij alleen op een kamer." 

Gekneusde long en gekneusd hart

De lijst met verwondingen van Van den Broek is indrukwekkend. Hij heeft een scheurtje in de milt, gekneusde ribben, een lichte hersenschudding, een gebroken elleboog en flink veel schaafwonden en blauwe plekken. "Uit onderzoek is gebleken dat hij ook een gekneusde long en een gekneusd hart heeft opgelopen bij de val", weet Van Poecke.
Tekst gaat verder onder de video
De fatale valpartij van de Omloop Noordwest Overijssel in beeld
Beeld: Casper Polet/cas2001/YouTube

Val door auto

De grote vraag is natuurlijk hoe dit ongeluk kon gebeuren? Waarom stond de auto zo ver op de weg toen het peloton langs raasde? "Blijkbaar dacht de bestuurder dat hij niet verder de berm in kon", zegt Van Poecke. Het bestuur van RTV De Bollenstreek zit vanavond bij elkaar. Dan komt de val aan bod en bespreekt de ploeg of ze mogelijk stappen gaat ondernemen tegen de organisatie. 
"Maar op dit moment is het herstel van Frank het belangrijkste", besluit Van Poecke.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.