nieuws

Organisatie komt terug van uitspraak valpartij: "Achteraf niet juiste woorden gekozen"

Organisatie komt terug van uitspraak valpartij: "Achteraf niet juiste woorden gekozen"
Organisatie komt terug van uitspraak valpartij: "Achteraf niet juiste woorden gekozen" © Youtube / cas2001
In de persverklaring over de valpartij tijdens de Omloop van Noordwest Overijssel zijn volgens de organisatie "achteraf niet de juiste woorden gekozen". De valpartij ontstond toen één van de renners op een geparkeerde auto botste en viel. In de verklaring stond onder meer dat het voertuig geen obstructie vormde voor de race.
Volgens de organisatie "stond het voertuig ver in de berm geparkeerd en vormde het geen obstructie". Dit was volgens de organisatie dan ook geen aanleiding voor een aanrijding.

Onder druk van media
"Dat het voertuig geen obstructie vormde was misschien niet goed verwoord", zegt organisator Arjan Winters. "Ik was ook niet bij het incident toen we de verklaring gaven". Volgens Winters was het persbericht onder druk van mediaorganisaties gepubliceerd, waardoor een en ander verkeerd verwoord was.   
Winters wil geen uitspraken doen over of het voertuig inderdaad verkeerd stond. "We zijn het evenement met de KNWU aan het evalueren, zoals we dat altijd doen. Binnenkort komen we met een officiële verklaring. Dan pas laten we weten of het voertuig wel of niet goed stond", aldus Winters. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.