Topman ziekenhuis MST vertrekt eind dit jaar

Bas Leerink, de voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis MST, vertrekt aan het eind van dit jaar. Leerink vindt het na vijf jaar tijd voor wat anders. Een andere baan heeft hij nog niet.

Onder leiding van Leerink vond er een ingrijpende reorganisatie plaats. Het ziekenhuis kwam in de financiële problemen door onder meer de dure nieuwbouw in Enschede, geïnitieerd door zijn voorganger Herre Kingma. Daardoor gingen er honderden banen verloren en liep het vertrouwen van verzekeraars een deuk op. In 2016 boekte het MST een recordverlies van 17 miljoen euro.

Ondanks de ontslagen en het verlies, hield Leerink vol dat het goed ging met het ziekenhuis. "Doordat we een ultramodern ziekenhuis hebben, zijn er ook minder mensen nodig om de zorg te verlenen. Dat maakt dat naar buiten toe, maar ook intern bij ons het beeld is ontstaan dat het niet goed met ons gaat. Dat is niet zo. We hebben de afgelopen maanden zo helder mogelijk proberen uit te leggen dat we er echt goed voorstaan", zei hij eind vorig jaar in Overijssel Vandaag. 

Het MST is al begonnen met de zoektocht naar een opvolger. Het is nog onbekend wanneer daar duidelijkheid over komt.

Meer over dit onderwerp:
MST Leerink Bas Leerink Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: