Slachtoffer aanslag Münster uit Albergen weer bij kennis: 'Nog lange weg te gaan, maar hoopvol'

Ben Eerdman (55) uit Albergen, slachtoffer van de aanslag vorig weekeinde in Münster, is weer bij bewustzijn geweest. Een naast familielid heeft dit tegenover RTV Oost bevestigd: “Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar we zijn hoopvol.”

Garagehouder Eerdman was met zijn partner Jet enkele dagen naar de Harz geweest toen de twee een laatste ‘pitstop’ hielden op een terrasje in Münster. Daar reed psychiatrisch patiënt Jens R. met zijn kampeerbusje ineens het terras op. Er vielen twee doden en dertig gewonden, onder wie de twee Nederlanders.


Bij kennis
Eerdman werd in kritieke toestand overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Münster. Daar werd hij kunstmatig in coma gehouden. Nadat hij deze week meermalen werd geopereerd, werd de medicatie afgebouwd. Eerdman was gistermiddag korte tijd weer bij kennis.


Het slachtoffer was echter nog niet aanspreekbaar, zo vertelt het familielid. “Zijn dochters zijn daar al de hele week. Of hij mensen herkende weten we niet, maar er was wel spraakherkenning. Op stemmen ging zijn hartslag namelijk omhoog.”


Belangrijke eerste stap

De familie noemt het een belangrijke stap: “Maar de artsen blijven uiterst voorzichtig. Het levensgevaar is nog steeds niet geweken. Ook moet hij nog drie tot vijf operaties ondergaan. Zijn toestand baart ons dus nog steeds zorgen, maar dat hij bij bewustzijn is geweest is in ieder geval hoopvol.”


Eerdmans vriendin, die diverse botbreuken opliep, maakt goede vorderingen. “Het is nog onduidelijk wanneer ze uit het ziekenhuis wordt ontslagen, maar ze is op de goede weg.”


Verslagenheid
In de kleine hechte gemeenschap van Albergen heerst grote verslagenheid na de aanslag. Eerdman staat bekend als een aimabel ondernemer, die al 25 jaar een garagebedrijf in het dorp runt. Eerdman komt van oorsprong uit buurgemeente Reutum, waar de klap eveneens hard is aangekomen.

Meer over dit onderwerp:
Albergen Reutum Nieuws
Deel dit artikel: