Goed nieuws: tonnen te verdelen en trouwen op een ongeluksdag

Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer nieuws om vrolijk van te worden.
Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)
Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)

"Een cadeau voor de jarige stad", stelt Alie Hoppe op de breizolder in Villa Voorstad, "Gewoon leuk, toch!" Samen met Ria Schaar, Kitty Winkelman en tientallen andere breiende bewoners maakte de Deventerse in zo'n 2,5 jaar tijd een sjaal van 2,1 kilometer. Het enorme kledingstuk zal gebruikt worden om De Waag, het monument van Albert Schweitzer en de Wilhelminafontein mee aan te kleden tijdens het 1250-jarig jubileumfeest van de stad dat in mei op de Brink wordt gehouden. En dan zijn de dames nog niet klaar. De sjaal moet 3,3 kilometer worden - een wereldrecord.

Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)
Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)

De Zusters van Zorgaccent timmeren al zo'n vier jaar flink aan de weg om aandacht te vragen voor verbeteringen in de ouderenzorg. Sterker nog, de voorbeeldige werkwijze van Eefje, Natasia en hun collega's wordt inmiddels in het hele land met bewondering bekeken. Hun pleidooi is simpel: minder regeldruk, meer vrijheid om zelf de zorg in te vullen. Dat werkt, merken de dames dagelijks: "Zoals wij werken, dat gunnen wij iedere oudere én zorgprofessional." Afgelopen week kwam zelfs minister De Jonge praten met de Twentse Zusters en hij kon een harde toezegging doen: "Meer regelruimte, dus zo min mogelijk bureaucratie."

Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)
Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)

Hoe bijgelovig ben jij? Erik en Nadine Drenth in elk geval helemaal niet. Het stel uit Westerhaar-Vriezenveensewijk durfde het zelfs aan om elkaar afgelopen vrijdag (inderdaad, vrijdag de dertiende..) de eeuwige trouw te beloven.  Bang voor ongeluk is het stel niet."Als deze dag goed gaat, dan gaat de rest van ons huwelijk toch altijd goed!", lacht Erik. Ook Nadine ziet het zonnig in, ze is immers ook jarig vandaag. Een ervaringsdeskundige dus, als het om vrijdag de dertiende gaat. 

Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)
Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)

Wat zou je doen met een miljoen? Dromen mag altijd, maar voor Erna uit Olst kwam het deze week ineens heel dichtbij. Want hoewel ze in de Vriendenloterij 'slechts' een half miljoen won, schoten er tijdens het bezoekje dat Irene Moors haar bracht meteen een hoop wensen door haar hoofd. Die waarschijnlijk op zeer korte termijn uit gaan komen.. "We wonen op een oude boerderij en willen graag de keuken en de badkamer opknappen. Ook willen we graag voor onze dochter een nieuw paard kopen, die van haar is onlangs overleden."

Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)
Goed nieuws deze week (Foto: RTV Oost)

En mocht Erna het geld nou niet op krijgen, dan geeft Haarlenaar Harrie Kemper een goed voorbeeld. Toen de vrijgezel drie jaar geleden overleed liet hij zijn spaargeld (zo'n drie ton!) na aan het dorp - om iets blijvends te doen 'voor het welzijn van de inwoners van Haarle'. Vrijdagmiddag werd voor jong en oud een Beweegtuin geopend, in een voorheen donker hoekje bij sporthal Sprengenberg. Een geschenk uit de hemel, aldus de dolblije 'droadnagels'. 

PS. Heb jij al een D'Iesseltje geprobeerd? Doen hoor.. Proost!

Meer over dit onderwerp:
goed nieuws weekoverzicht Nieuwsoverzicht Nieuws
Deel dit artikel: