Hoger beroep monstertruckdrama Haaksbergen rijt oude wonden open: ‘Hoe lang gaat dit nog duren?’

Hij was zo onderhand nagenoeg ‘nachtmerrie-vrij’, maar dat er nu hoger beroep volgt in het monstertruck-drama rijt bij slachtoffers Michiel Weustink (46) en echtgenote Diane uit Hengelo onherroepelijk nieuwe wonden open. “We willen dit boek nu wel een keer dichtdoen.”

Morgen dient voor het gerechtshof in Arnhem het hoger beroep tegen monstertruckbestuurder Mario D. en de organiserende stichting Sterevenementen. Bij de tragedie in september 2014 vielen drie doden, onder wie een vijfjarig jochie, en tientallen gewonden toen zich de monstertruck vol in het publiek boorde.


'Tukkertje'

‘Tukkertje’, zoals hij zichzelf noemt, staat er op zijn blauwe petje. Onder die naam kennen ze hem dan ook in het kleine wereldje van autofanaten. Want hoe paradoxaal: enerzijds was er de monstertruck die een bak ellende over hem uitstortte, anderzijds haalde Weustink na de tragedie juist nieuwe levensvreugde uit het oppimpen van zijn 16 jaar oude Opel Tigra. 

Passie voor pk's
Het is vanwege die passie voor pk's dan ook niet helemaal onlogisch dat Weustink die warme zondagmiddag vooraan stond op die parkeerplaats bij de supermarkt in Haaksbergen.


“Op YouTube-filmpjes zie je me staan, met blauw petje”, zegt hij.

Vanaf het moment dat bestuurder Mario D. de macht over het stuur verloor, ging alles razendsnel. Weustinks rug werd op twee plaatsen gebroken en hij liep een klaplong op. “Maar het ik heb zoveel, zóveel mazzel gehad”, blikt hij terug.

Mentale dreun

De mentale dreun diende zich echter pas later in volle omvang aan. In de vorm van nachtmerries. Hevig geëmotioneerd: “Dan zag ik die truck weer vol op me af komen. En hoorde ik de botten van mensen kraken. Dat geluid vergeet ik nooit meer.”

De nachtmerries zijn de laatste tijd aanzienlijk minder. “Met dank aan de therapie die ik volgde.”


Baan kwijt
Psychisch gaat het dus weer wat beter. Maar dat laat onverlet dat hij zijn geliefkoosde baantje in de bouw kwijtraakte. “Pas sinds 1 januari werk ik weer volle dagen. Ik werk nu in de elektronica. Zit hele dagen binnen, terwijl ik juist iemand ben die naar buiten moet. Maar goed, werken in de bouw is fysiek simpelweg onmogelijk geworden.”


Echtgenote Diane liep verwondingen aan haar benen op. “Zo’n ongeluk en de hele nasleep heeft ook onze relatie onder druk gezet.”


Maar morgen zijn ze tijdens het hoger beroep weer gebroederlijk van de partij. Zoals ze tot nog toe alle rechtszaken hebben bijgewoond.


Langslepende affaire
De nachtmerries mogen dan een stuk minder zijn, Weustink weet nu al dat de nieuwste rechtszaak hem niet onberoerd laat. “Het zal heus wel weer gaan kriebelen allemaal. Financieel zitten we nu in het eindstadium, maar drieënhalf jaar later is het nog altijd niet allemaal afgerond. We vinden dat veel slachtoffers aan hun lot worden overgelaten. En dan nu die rechtszaak weer. Hoe lang gaat dit allemaal nog duren.”

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: