nieuws

Stegeman gaat vestiging in Deventer sluiten

Vleesverwerker Stegeman heeft besloten om de vestiging in Deventer te sluiten. Een deel van de productie wordt overgeplaatst naar de vestiging in Wijhe. Dat is vandaag meegedeeld aan de werknemers.
De meeste werkzaamheden van het vleeswaren- en conservenbedrijf in Deventer zal worden overgeheveld naar andere locaties in Nederland en het buitenland. Stegeman is onderdeel van Campofrio Food Group, een van de meest vooraanstaande vleesverwerkende bedrijven in Europa.    
De sluiting van de Deventer vestiging moet nog worden voorgelegd aan de Ondernemingsraad. Naar verwachting gaat Stegeman eind dit jaar dicht. 
Moederbedrijf Campofrio Food Group wil alle activiteiten in Nederland en België onder één leiding brengen om klanten en consumenten beter te kunnen bedienen. Onderdeel van de toekomstplannen is het optimaliseren van de productie. Om bedrijfseconomische redenen moet de vestiging in Deventer verdwijnen, zodat de bestaande capaciteit in de andere vestigingen kan worden geoptimaliseerd.

Stegeman benadrukt dat er geen ontslagen vallen. Alle 106 vaste productiemedewerkers kunnen meeverhuizen naar Wijhe. De consequenties voor de uitzendkrachten worden nog besproken met het uitzendbureau.
Stegeman is een oer-Deventers bedrijf dat sinds 1858 in de Koekstad is gevestigd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.