nieuws

Staatsbosbeheer helpt het Vecht- en Beneden Reggegebied in de strijd tegen stikstofuitstoot

Stikstof maakt de natuur kapot. Daar is Staatsbosbeheer zich maar al te goed van bewust. "We moeten nu actie ondernemen. De natuur moet weer herstellen en weerbaarder worden tegen de effecten van stikstofuitstoot", vertelt Herman Brink van Staatsbosbeheer.
Met de nodige maatregelen aan het Vecht- en Beneden Reggegebied moeten kenmerkende en zeldzame planten en dieren weer de ruimte in de natuur krijgen. 

Blauwvleugelsprinkhaan

"De prachtige Blauwvleugelsprinkhaan en de Nachtzwaluw zijn voorbeelden van dieren die dan hopelijk terugkeren naar dit gebied", vertelt boswachter Nico Arkes. "Het is toch fantastisch als de volgende generatie daar ook van kan genieten? Daar werk ik graag aan mee."
Voordat het zover is, moeten dus heel wat werkzaamheden verricht worden, zoals het uitbreiden van de heide, het toevoegen van kalk aan de bodem, het verplaatsen van sloten en het samenvoegen van natuurgebieden.

2021

De maatregelen zijn onderdeel van de landelijke aanpak om de natuur te herstellen en weerbaarder te maken tegen de effecten van stikstofuitstoot. Na de zomer start Staatsbosbeheer met de werkzaamheden in het Vecht- en Beneden Reggegebied. In 2021 moet het klaar zijn.
Meer informatie over dit project is te vinden op de website van Staatsbosbeheer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.