nieuws

Zomerse temperaturen worden toegejuicht bij het Borgelerbad: "Het kriebelt"

Het wordt zomer deze week. De temperaturen kunnen oplopen tot 26 graden en dat wordt bij het Borgelerbad in Deventer met gejuich ontvangen. "Het begint weer helemaal te kriebelen", vertelt badmeester Jan Pijffers. Hij is de komende week druk om alles in gereedheid te brengen voor de opening van de buitenbaden op 28 april.
Eén buitenbad van het Borgelerbad is het hele jaar geopend en daar is het prima toeven op een zomerochtend als vanochtend. "Je ziet de blaadjes aan de bomen komen, de temperatuur gaat weer omhoog", klinkt Pijffers tevreden. "Het badwater is permanent 23 graden en op 28 april gaat het weer gebeuren."

Voorbereidingen

Om ook de andere buitenbaden van het Borgelerbad gereed te maken, moet nog wel het nodige gebeuren. "Vandaag starten we met de circulatie en gaat de verwarming aan. De chemicaliën gaan erin. Het water moet dan weer honderd procent helder worden en voldoen aan het chloorgehalte."
Beter weer had Pijffers niet kunnen hebben bij de voorbereidingen op de opening van de buitenbaden. "We hebben geluk dat de natuur z'n werk doet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.