Boosheid tijdens zitting monstertruckdrama: “Hoezo is hij ineens slachtoffer?"

Boosheid en onbegrip overheersen in de slachtoffer- en nabestaandenverklaringen tijdens de hoger beroepszaak tegen monstertruckbestuurder Mario D. De zeven sprekers zijn vooral boos dat D. volgens hen geen blijk van spijt laat zien.

Het stoort de slachtoffers en nabestaanden dat de advocaat van D. suggereert dat er bij een veroordeling nóg een gezin verscheurd wordt. “Hoezo is hij nu ook ineens slachtoffer?", verklaart één van hen.


Knuffel
"De familie van Mario kan hem opzoeken in de gevangenis, maar mijn papa zie ik nooit meer terug", aldus een dochter van één van de slachtoffers. "Ik zal nooit meer een knuffel van hem krijgen."

Voor een andere nabestaande is de pijn sinds het drama in 2014 nog steeds niet verdwenen. "Het wás en ís nog steeds één grote horrorfilm. Ik hoop dat ze die monstertruck vernietigen, zodat je niet meer achter het stuur kunt kruipen. Dit mag nooit meer gebeuren." Mario D. zegt nooit meer in de truck te willen rijden. "Van mij mogen ze hem vernietigen."

Kwajongens
Mario D. werd aanvankelijk veroordeeld tot 15 maanden celstraf. Eerder liet zijn advocaat al weten dat hij een werkstraf meer op zijn plaats vindt dan een celstraf. Hier wordt verontwaardigd op gereageerd door nabestaanden. Volgens de ouders van één van de slachtoffers is een taakstraf "iets voor kwajongens".

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: