nieuws

X-gebouw Windesheim tot herfstvakantie dicht; herstel duurt langer dan verwacht

Het herstel van de vloerconstructie van Windesheimgebouw X duurt langer dan verwacht. Daardoor kan de hogeschool op z'n vroegst pas na de herfstvakantie weer gebruikmaken van het pand. "Maar we houden er rekening mee dat we bij tegenvallers tot eind 2018 nodig hebben", laat collegevoorzitter Henk Hagoort weten.
Twee weken geleden leek het er nog op dat het gebouw voor de zomer hersteld was. In maart kreeg Windesheim het advies om het gebouw te versterken met stalen strips. "Maar bij het begin van de werkzaamheden bleek dat er onverwacht meer stalen wapening in de vloeren zit dan op basis van de tekeningen kon worden verwacht."
Daardoor moest de school in samenspraak met de constructeur en aannemer tot een andere oplossing komen. Die is gevonden in de vorm van zogenoemde bollenankers. "Het nadeel van deze oplossing is de onverwachte vertraging tot ten minste de herfstvakantie. Dat is ontzettend vervelend voor alle medewerkers en studenten die ervan uitgingen na de zomer weer in het gebouw te kunnen."

Bollenankers

Deze week zijn de eerste werkvoorbereidingen voor het plaatsen van de bollenankers gestart. Drie weken lang wordt volgens deze methode op één verdieping begonnen met het versterken van de vloerconstructie. "Na deze eerste drie weken hebben we goed zicht op de planning en kunnen we meer zekerheid bieden over de werkbaarheid van deze oplossing en de termijn waarbinnen het klaar is", zegt Hagoort.
Voor demontage, herstel en montage van de studio’s van de opleiding Journalistiek in het gebouw is meer tijd nodig dan tot de herfstvakantie. In samenspraak met het team wordt een planning gemaakt die loopt tot eind 2018.

Extra lokalen

De onveilige vloeren van gebouw X kwamen aan het licht nadat een parkeergarage in Eindhoven was ingestort. Al snel bleek dat de vloeren van meerdere gebouwen niet aan de eisen voldeden, waaronder het pand van Windesheim.
In de afgelopen maanden zijn in de andere gebouwen op de Campus lokalen, werkplekken en studieplekken gecreëerd voor de medewerkers en studenten van gebouw X. Die worden ook na de zomer weer gebruikt. Omdat er in de eerste periode van het studiejaar meer studenten op de Campus zijn, worden er extra lokalen gecreëerd. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.