Het bruist in Tubbergen, maar Tubbergen Bruist is niet blij met commotie rond pikante foto

Tubbergen Bruist heet de organisatie en bruisen doet het momenteel zeker in Tubbergen. Reden: de pikante foto die is opgedoken van Mechteld Geesing (37), een van de leden van deze werkgroep die juist speciaal is opgericht om voor leven in de brouwerij in ‘Tubbig’ te zorgen. De pin-up zelf verbaast zich over alle commotie: “We leven toch niet in een of ander Arabisch land?”

Mechteld Geesing uit Enschede werkt in het dagelijks leven als zogeheten gebiedsmakelaar voor Kienhuis Bouwmanagement. “Voor acht uur per week ben ik gedetacheerd bij Tubbergen Bruist.”


Een baantje dat haar goed bevalt. Tot ze recent met foto, slechts gekleed in lingerie, opdook in het weekblad Panorama.


Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Tijdens een vergadering van Tubbergen Bruist was men het erover eens dat het “een mooie foto” was. Met als conclusie dat het om een privékwestie gaat. Mochten er meer fotoshoots komen en dit afleiden van haar werk als gebiedsmakelaar, dan zou de situatie opnieuw worden bekeken.

Verkeerde keelgat
In de tussentijd werd Mechteld echter wel vanuit Tubbergen Bruist aangesproken op de pikante fotoshoot. En de manier waarop schoot haar in het verkeerde keelgat.

'Niet achter de kassa'

Reden voor haar om een ingezonden brief in Panorama te laten plaatsen. Enkele opmerkingen die ze volgens haar van een bestuurslid van Tubbergen Bruist te horen kreeg: ‘Als je nou achter de kassa zat, had ik er geen problemen mee gehad, je realiseert je toch wel dat dit consequenties gaat hebben voor jouw verdere carrière’.


Toen Mechteld riposteerde dat ze toch niet in een Arabisch land woont, kreeg ze naar eigen zeggen te horen: ‘Nee, maar wel in een plattelandsgemeente’.


Relatie gekanteld
Voorzitter Horst in ‘t Veld wil verder geen commentaar geven en verwijst naar de verklaring van Tubbergen Bruist. “We kunnen nu wel concluderen dat onze relatie met Mechteld behoorlijk is gekanteld. Haar uitspraak dat ze er een kick van krijgt om in de landelijke media te staan, kunnen we nu wel plaatsen.” 

Om te besluiten met: "Wat ons betreft zijn de fotoshoots nog steeds een privézaak voor Mechteld en ze staat er mooi op! We laten het vanaf nu daar graag bij."


'Strandfoto'

Mechteld zelf verbaast zich nog steeds over alle ophef. Volgens haar is er niets mis met de omstreden foto: “Een prachtige foto waar ik trots op ben. Waarop niets meer te zien valt dan wanneer je mij op een zonnige dag op het strand in Scheveningen tegen het lijf zou lopen.”

De Enschedese laat weten dat er nog deze week een gesprek volgt tussen haar werkgever en Tubbergen Bruist: “Ik ben een professional die werk en privé gescheiden weet te houden. Ik wil dan ook zeker nog wel werken voor Tubbergen Bruist.”

Meer over dit onderwerp:
Tubbergen Enschede Nieuws
Deel dit artikel: