nieuws

Willem Bol uit Heino in cassatie tegen verzekeraar Generali

Willem Bol
Willem Bol © RTV Oost
Willem Bol uit Heino gaat in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof van vanmorgen. Dat schrijft AMweb. Het Hof bepaalde vanmorgen dat verzekeraar Generali geen arbeidsongeschiktheidsuitkering hoeft te betalen aan de voormalig quizmaster.
Die uitkering is door de verzekeraar gestaakt, omdat bleek dat Bol door zou hebben gewerkt terwijl hij de uitkering kreeg. Het Hof houdt Bol aansprakelijk voor de schade die Generali opliep doordat er in eerste instantie wel geld werd uitgekeerd.

Langlopend conflict

Het conflict tussen Generali en Bol gaat terug naar 2009, toen Bol werd getroffen door een hernia. Hij werd eerst voor tachtig tot honderd procent afgekeurd en kreeg toen een maandelijkse uitkering van Generali. Uit medisch onderzoek in 2013 bleek echter dat Bol niet zo arbeidsongeschikt is als hij zich voordeed. 
Hierna werd de uitkering gestaakt. In een kort geding in 2013 gaf de rechter Bol nog wel gelijk, waarna de uitkering hervat werd. Later werd de uitkering weer stopgezet, omdat Bol inkomsten zou hebben verzwegen. De rechter gaf Generali toen gelijk, net als het Hof vanmorgen deed.

Strijdend ten onder

Bol spreekt tegenover AMweb van een "bizar vonnis" en zegt in cassatie te gaan. In dit geval gaat de Hoge Raad kijken of het gerechtshof zich aan het recht en de procesregels heeft gehouden.
De voormalig quizmaster uit Heino zei in oktober vorig jaar dat hij desnoods strijdend ten onder wil gaan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.