nieuws

PVV Overijssel zegt vertrouwen in gedeputeerde Traag op: 'De maat is vol'

De PVV heeft geen vertrouwen meer in gedeputeerde Annemieke Traag
De PVV heeft geen vertrouwen meer in gedeputeerde Annemieke Traag © RTV Oost
De PVV Overijssel heeft niet langer vertrouwen in gedeputeerde Annemieke Traag. Volgens fractievoorzitter Erik Veltmeijer heeft Traag de belangen van de Overijsselaars in het dossier Lelystad onvoldoende behartigd. "Ze heeft keihard gefaald", aldus Veltmeijer.
Dat Overijssel woensdag niet deelneemt aan het rondetafelgesprek dat door de vaste Tweede Kamer-commissie Infrastructuur is georganiseerd, bleek voor de PVV de spreekwoordelijke druppel.
"Een gemiste kans. Onbegrijpelijk gezien de maatschappelijke onvrede in Overijssel, juist op het dossier Lelystad", onderbouwt de fractievoorzitter.
Het gesprek gaat over de besluitvorming rondom luchtvaart en de rol die de overheid, omwonenden en belanghebbenden daarin spelen.

Provinciaal onderzoek

"Gedeputeerde Traag heeft niet bovenop het dossier Lelystad gezeten", stelt de PVV. Daarom vroeg de fractie herhaaldelijk om een provinciaal onderzoek naar de gevolgen van Lelystad Airport.
“De maat is wat ons betreft vol. Verkiezingen of geen verkiezingen, als iemand zijn vak en de Staten niet serieus neemt, dan moet die weg. Punt", zegt Veltmeijer.
De PVV zal tijdens de eerstvolgende vergadering van de Provinciale Staten de positie van gedeputeerde Traag ter discussie stellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.