Ariën Prins van Wijngaarden Bad in Hasselt heeft primeur: als eerste zwembad vandaag open

De zomer is vroeg begonnen, zeker in Hasselt. Daar ging vanmorgen om negen uur het Ariën Prins van Wijngaarden Bad open voor zwemmers. Als eerste buitenbad van Nederland.

De landelijke primeur werd al een maand geleden voorbereid. Half maart werd reeds besloten om het zwembad schoon te maken en met water te vullen. "Je neemt wel een gok, want voor hetzelfde geld blijft het nog lang koud en komt er van zwemmen voorlopig niet veel. Maar we hadden er vertrouwen in dat het zachte voorjaarsweer ons een handje zou helpen", vertelt Remon Spijkerman van het zwembad in Hasselt.

''Na het vullen van het openluchtbad was het water maar tien graden, maar met behulp van zonnecollectoren zijn we aan een langzame opwarmingsronde begonnen."

Mooi zomerweer gaf laatste zetje

De vooruitzichten op mooi zomers weer deze week deed de zwembadleiding afgelopen maandag besluiten de temperatuur van het water een laatste zetje te geven in de goede richting. "Het is dan maar een kwestie van een druk op de knop van de verwarmingsketel en dan gaat het hard." Spijkerman meldt dat het bad vandaag bij de opening een heerlijke temperatuur van 28,5 graden heeft gekregen. "Met afdekplaten hebben we de temperatuur afgelopen nacht vast weten te houden. De damp sloeg er vanmorgen af." 

Het zwembad ging vanmorgen om negen uur open. Greetje van Marle was de eerste zwemster die zich meldde. Haar sprong in het diepe werd door het zwembad beloond met een jaar gratis zwemmen.

Het Ariën Prins van Wijngaarden Bad verwacht vanmiddag vanaf 13.00 uur vooral veel schooljeugd te verwelkomen op de eerste zwemdag van het jaar.

Al ruim 500 zwemmers op eerste dag

De komst van het aantal zwemmers later op de dag overtrof de stoutste verwachtingen. Halverwege de middag telde het zwembad in Hasselt al ruim 500 bezoekers. 

Meer over dit onderwerp:
zwembad Hasselt IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: