nieuws

Almelo en provincie Overijssel in de clinch over komst Hornbach

Het college van burgemeester en wethouders in Almelo is 'teleurgesteld' over de werkwijze van de provincie Overijssel, die onderzoek liet doen naar de komst van een Hornbach. Hieruit blijkt dat er voor een Hornbach geen plaats is in Almelo. De resultaten van het onderzoek kunnen 'serieuze gevolgen' hebben voor het Hornbach-project, meent het Almelose college.
De gemeente Almelo gaf eerder adviesonderneming BRO opdracht om onderzoek te doen naar de gevolgen van de komst van de bouwgigant. De conclusie van BRO was duidelijk: er is voldoende vraag naar een Hornbach in Almelo.
De gemeente juicht de uitslag van het onderzoek toe; de bouwmarkt is op alle manieren goed voor de stad. Sindsdien staat het realiseren van een Hornbach hoog op de agenda van de gemeente.

Seinpost
De provincie liet eind vorig jaar een ander adviesbureau naar de situatie kijken. De conclusies van dit bureau, Seinpost, staan haaks op die van BRO; er is géén vraag naar een Hornbach. Dit schiet nu bij de gemeente in het verkeerde keelgat. Want, zo schrijft het college, dit was 'tegen de bestuurlijk gemaakte afspraken'.

Groot aantal tekortkomingen

De gemeente is teleurgesteld over de werkwijze van de provincie en vraagt zich af in welke mate de provincie haar toetsende rol nog 'objectief' kan uitvoeren. Bovendien zou het rapport van de provincie 'een groot aantal tekortkomingen vertonen'. De gemeente wil snel om tafel om over de 'eventuele consequenties' te praten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.