nieuws

De Babs streeft naar een onvergetelijke trouwdag

Eens in de twee jaar ontmoeten Babsen elkaar op de ontmoetingsdag voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. De gemeente Olst Wijhe begroette dit jaar tientallen trouwambtenaren die allemaal dezelfde missie hebben: echtparen de mooiste dag uit het leven bezorgen. "Het is wel een dag zonder garanties", zegt een van hen.
Voor Brahma Ramsodit, Babs bij de gemeente Enschede, is dit de vierde keer dat hij zo'n ontmoetingsdag meemaakt. "Babs zijn is eigenlijk wel een eenzaam beroep, je staat er alleen voor, ook al weet je je gesteund door de bodes."

Bijzondere verhalen

De Babsdag levert altijd weer bijzondere ontmoetingen en verhalen op. Ramsodit vertelt over een echtpaar waarvan de man terminaal was: "En dan lopen er twee kleine kinderen rond... dan kun je niet beginnen over de toekomst."

"geen angst om voor groepen te staan"

Dorothy Oosting is Babs bij de gemeente Dinkelland. Ook voor haar is het belangrijk mensen een bijzondere dag te bezorgen. "En ik vind het niet eng om voor groepen te staan, dat is door mijn werk als presentatrice bij RTV Oost mooi meegenomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.