nieuws

Raad van State buigt zich over komst recreatiestrand in Collendoorn

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Raad van State moet bepalen of de realisatie van een recreatiestrand aan een plas vlak naast een scharrelkuikenbedrijf in Collendoorn goede ruimtelijke ordening is.
De maatschap Pullen vindt het geen goede locatie voor een strand en ziet de realisatie ook als een beperking van zijn uitbreidingsplannen. De advocaat van de maatschap eiste daarom vandaag vernietiging van het bestemmingsplan dat de realisatie van het strand mogelijk maakt.

Vakantiepark

Het gaat om een initiatief van Ponypark City. Dat bedrijf wil de voormalige zandwinplas inlijven bij zijn vakantiepark. De woordvoerder van het bedrijf maakte bij de Raad bekend dat de gronden al zijn aangekocht en ingericht. Dat terwijl de Raad nog moet beslissen of het plan kan doorgaan.

Fijnstof inademen

De gemeente Hardenberg ziet geen problemen, hoewel er twijfels zijn of de bezoekers van het strand niet teveel fijnstof inademen. Volgens de advocaat van de maatschap zorgt het recreatiestrand ervoor dat het scharrelkuikenbedrijf niet eens op eigen terrein een extra stal kan bouwen.

En uitbreiding is noodzakelijk omdat voor het houden van scharrelkuikens meer ruimte nodig is.

De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.