nieuws

Ook diefstal uit afgebrand pand in Bergentheim: "Zou brandstichting kunnen betekenen"

De eigenaar van het boxspringbedrijf dat vannacht afbrandde in Bergentheim is ook bestolen. Alphons Harmsen mist namelijk een kassa, een pinsysteem en wat keukenartikelen.
Vanochtend om half zes zag Harmsen de gemiste oproepen op zijn telefoon. Toen hij terug belde hoorde hij dat zijn bedrijf, dat hij pas drie maanden geleden begon, in brand stond. "Hoever het was konden ze me niet vertellen, maar nu zie je het: er is niet veel van over."

Forensisch onderzoek

Vanochtend kreeg Harmsen nog toestemming om in het pand te gaan om wat laatste spullen uit het gebouw te halen. Toen hij ontdekte dat er 'links en rechts wat spulletjes misten die er gisteren nog wel stonden', ging het gebouw alsnog op slot voor forensisch onderzoek.
Harmsen mist onder meer een kassa met wisselgeld, een pinapparaat, een keukenmachine en wat messenblokken. "Toen ging het lint er weer omheen. Dan zou het toch kunnen dat het om brandstichting gaat. En ze willen graag weten waar de brand is ontstaan."

Niet te redden

Het bandencentrum dat achter de zaak van Harmsen in het bedrijfsverzamelpand zit is helemaal uitgebrand en vanwege instortingsgevaar helemaal plat gegooid. Ook zijn winkel is niet meer te redden, vermoedt Harmsen: "Het is een oud pand, met flinke schade. Dat wordt knip- en plak werk - het is denk ik goedkoper om een nieuw pand neer te zetten." 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.