nieuws

Volleyballen voor doodzieke Tobias (12) uit Zwolle: 'Die sporthal moet vol!'

Tobias te midden van zijn volleybalmaatjes
Tobias te midden van zijn volleybalmaatjes © Jeroen Nieuwenhuis
Eind november was het zelfs maar de vraag of de ongeneeslijk zieke Tobias uit Zwolle zijn eigen verjaardag zou halen. Komende zaterdag is hij van de partij bij de laatste wedstrijd van dit seizoen van zijn volleybalteam. “We willen er een onvergetelijke wedstrijd van maken. Die sporthal moet vol!”
Heel Nederland leefde in november mee en stuurde massaal een verjaardagskaartje na een oproep daartoe van Tobias’ volleybalclub. Meerdere BN’ers sprongen in de bres voor het Zwolse volleybaltalent, onder wie Najib Amhali, Niels Geusebroek, Angela Groothuizen en meerdere 3FM-deejay’s.

40.000 kaartjes
Uiteindelijk ontving hij maar liefst 40.000 kaarten en er stond zelfs een vrachtwagen met heliumballonnen bij Tobias op de stoep.

Bergafwaarts
De jonge volleybalfanaat begon vorig jaar nog wel aan het nieuwe seizoen, maar nadat hersenstamkanker bij hem werd vastgesteld ging het snel bergafwaarts. Dusdanig snel zelfs dat het op een gegeven moment maar de vraag was of hij zijn eigen verjaardag zou halen.

Opgekrabbeld

Tobias krabbelde echter onverwacht weer op. “Als zijn gezondheid het ook maar enigszins toeliet, kwam hij een kijkje nemen”, zegt Jeroen Nieuwenhuis, woordvoerder van het talentvolle jongensteam van Voorsterslag/VC Zwolle JC1. “En dankzij een liveverbinding via Facebook heeft hij de wedstrijden op de voet kunnen volgen.”

Tobias als yell

Zijn teamgenoten speelden het seizoen voor hem uit en werden kampioen van de hoofdklasse jongens C. “De eigen yell werd zelfs vervangen door de kreet Tobias”, aldus Nieuwenhuis.

Laatste wedstrijd

De club heeft voor komende zaterdag (10.00 uur) het Landstede Sportcentrum geregeld. Waarbij het de bedoeling is dat de laatste wedstrijd van het seizoen aan Tobias wordt opgedragen. Met liefst zoveel mogelijk publiek. En een uitgebreid feestelijk randprogramma, terwijl volleybalcoryfeeën Reinder Nummerdor en Manon Flier van de partij zijn om onder meer de beker uit te reiken.
Jeroen Nieuwenhuis: “Er kunnen tweeduizend mensen in. Die hal moet vol. Om er samen voor Tobias een onvergetelijk moment van te maken.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.