nieuws

Leerlingen regelen graafmachine voor sloop Van der Capellen in Zwolle

De boel moet plat en de leerkrachten gaan tegen elk aannemelijk bod de deur uit. Dat is de stunt van het Van der Capellen Scholengemeenschap in Zwolle. Voor de deur een heuse graafmachine waarmee het gebouw, dat binnenkort waarschijnlijk toch tegen de vlakte gaat, gesloopt dient te worden.
Natuurlijk niet echt, want het gaat om de stunt van de examenleerlingen van de school in Zwolle. "Over één of twee jaar wordt de school gesloopt. Wij geven alvast een voorzetje", zegt één van de leerlingen uit het stuntcomité. Gehuld in oranje overalls en met helmen op lopen de leerlingen door het gebouw. 

Binnen twee dagen

Binnen dag of twee is de stunt op poten gezet. "We mochten eigenlijk geen stunt organiseren omdat ze bang waren dat we de school gingen slopen, toen hebben we besloten om dat maar te doen." Een graafmachine was snel geregeld, net als de bouwhelmen en -overalls. Alleen het bieden op de leerkrachten loopt nog niet geweldig. 
"Natuurlijk ga ik niet bieden", zegt een leerling die langskomt. Wat moet je met zo'n leerkracht lijkt ze te willen zeggen. Toch heeft één van de leraren al een bod gekregen van 100 euro. "Ik vind het een geweldige stunt", zegt een leerling. "Veel leuker dan les krijgen." Want dat zit er vandaag niet meer in. Vanwege de geplande 'sloop' is het gebouw ontruimd. 

14 mei aan de bak

De examenleerlingen kunnen vanmiddag nog even stoom afblazen. Ze hebben vanmiddag onder uitstekende weersomstandigheden nog een barbecue. Volgende maand moeten ze echt aan de bak. De examens beginnen op 14 mei. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.