Monstertrucker Mario D. na drama Haaksbergen: ‘Nooit meer stunten’

De slachtoffers van het monstertruckdrama in Haaksbergen hoeven niet bang te zijn dat ze ooit weer worden opgeschrikt door stunts van Mario D. Mario, die deze week in hoger beroep opnieuw voor de rechter stond, is helemaal klaar met waaghalzerij. Dat heeft hij via zijn advocaat laten weten.

Behalve dat Mario D. in eerste instantie werd veroordeeld tot 15 maanden celstraf legde de rechter in Almelo hem bovendien een ‘stuntverbod’ voor vijf jaar op. De kans dat hij nadien echter toch weer aan de slag gaat, is vrijwel uitgesloten.


Mario D. reed in september 2014 op een parkeerterrein in Haaksbergen met zijn monstertruck in op het publiek. Daarbij vielen drie doden, onder wie een vijfjarig jochie, en 28 gewonden.


Verbeurd verklaard
Na het drama werd de monstertruck door justitie voor technisch onderzoek in beslag genomen en uiteindelijk verbeurd verklaard. In de praktijk betekent dat dat het 4.000 kilo zware gevaarte eventueel alsnog aan derden kan worden verkocht.


Tijdens het hoger beroep drong Mario D. er echter op aan dat de monstertruck vernietigd wordt. Zodat niemand er ooit nog in kan rijden. Zelf liet Mario weten dat hij zelf nooit meer achter het stuur van een monstertruck zal kruipen.


Ook andere stunts
Behalve monstertrucks hield Mario D. zich in het verleden echter ook bezig met andere stunts, waaronder motoren.

De kans dat Mario D. in de toekomst ooit nog weer aan het stunten slaat is nihil, zo laat hij via zijn advocaat Rob Oude Breuil weten. “Voor zover ik weet is hij er echt helemaal klaar mee. Dus ook met het uitvoeren van stunts.”


Opengereten wonden
Tijdens het hoger beroep deze week beklaagden slachtoffers er zich over dat oude wonden worden opengereten zodra ze met de naam Mario D. worden geconfronteerd.


'Goed nieuws'

Letselschadespecialist Yme Drost, die 53 slachtoffers van het monstertruckdrama juridisch bijstaat, zegt het een goede zaak te vinden dat Mario D. niet van plan is om – als na vijf jaar zijn rechterlijke ‘stuntverbod’ er straks op zit – toch weer aan het stunten te slaan.

“Ik wist dat Mario inderdaad heeft verklaard dat hij nooit meer met een monstertruck zal rijden, maar dat hij ook geen andere stunts meer zal uitvoeren, is voor de slachtoffers erg goed nieuws”, aldus Drost.

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Nieuws
Deel dit artikel: