nieuws

Gedeputeerde Traag: "PVV-wantrouwen is niet terecht"

Gedeputeerde Annemieke Traag bestrijdt de veronderstelling dat zij Overijssel niet goed zou vertegenwoordigen in Den Haag. Volgens PVV-fractievoorzitter Erik Veltmeijer zou de gedeputeerde "keihard hebben gefaald", als het gaat om de behartiging van Overijssels belangen in het dossier vliegveld Lelystad.
Veltmeijer kwam met deze uitspraak nadat bekend werd dat Overijssel niet is uitgenodigd om deel te nemen aan het rondetafelgesprek dat woensdag georganiseerd werd door de vaste Tweede Kamercommissie Infrastructuur. De commissie wilde van betrokkenen weten hoe zij denken over nieuwe regelgeving met betrekking tot de luchtvaart. Op basis van dit gesprek wil de commissie bepalen wie in Nederland inspraak zou moeten hebben over de luchtvaart.

Commissie bepaalt zelf

Gedeputeerde Traag zegt dat de commissie zelf in beslotenheid heeft bepaald wie zij aan tafel heeft uitgenodigd. "De commissie heeft alleen de provincies uitgenodigd die een vliegveld in de provincie hebben. Om die reden mochten dus alleen Flevoland en Noord-Holland aanschuiven", aldus Traag. "Overijssel heeft wel geprobeerd om op de lijst genodigden te komen maar dat is helaas niet gelukt", zei woordvoerder Rob Heetland eerder al.

Bewonersdelegatie

Wel wilde de commissie weten hoe Alexander ter Kuile uit Haarle aankijkt tegen de Luchtvaartwet en wat er anders zou moeten. Ter Kuile is de voorzitter van de bewonersdelegatie die op verzoek van Minister Van Nieuwenhuizen eerder al kritisch heeft gekeken naar de Milieu Effect Rapportage over vliegveld Lelystad. "Alexander ter Kuile heeft betoogd dat hij vindt dat de omwonenden en de decentrale overheden echt een positie moeten hebben en daar zijn wij het helemaal mee eens", zegt gedeputeerde Traag. Overijssels gedeputeerde heeft het gesprek in Den Haag wel gevolgd vanaf de tribune.

Maat is vol

De Overijsselse PVV liet dinsdag weten dat zij de positie van de gedeputeerde ter discussie wil stellen in de eerstvolgende Statenvergadering.
"Gedeputeerde Traag heeft niet bovenop het dossier Lelystad gezeten", stelt de PVV. Daarom vroeg de fractie herhaaldelijk om een provinciaal onderzoek naar de gevolgen van Lelystad Airport. “De maat is wat ons betreft vol. Verkiezingen of geen verkiezingen, als iemand zijn vak en de Staten niet serieus neemt, dan moet die weg. Punt", zegt Veltmeijer.
De PVV zal tijdens de eerstvolgende vergadering van de Provinciale Staten de positie van gedeputeerde Traag ter discussie stellen.
Traag ziet die discussie met vertrouwen tegemoet.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.