ontslag

Mechteld Geesing is baan kwijt na ophef over pikante fotoshoot

De veelbesproken foto in Panorama
De veelbesproken foto in Panorama © Panorama
Mechteld Geesing is aan de kant gezet door Tubbergen Bruist. Ook is de 37-jarige Enschedese haar baan kwijt bij Kienhuis Bouw in Almelo. De projectgroep Tubbergen Bruist, waarvoor Geesing als gebiedsmakelaar actief is, en haar werkgever vinden dat het vertrouwen is geschaad. De ophef na een pikante fotoshoot in het mannenweekblad Panorama is de aanleiding.
"'Ik ben vanmorgen om half tien gebeld door Coen Kienhuis van Kienhuis Bouw. Hij vertelde me onomwonden dat hij geen brood meer zag in het voortzetten van de arbeidsrelatie. Voor mij is er geen plaats meer bij Kienhuis en Tubbergen Bruist. We zouden niet bij elkaar passen. In die boodschap was hij heel stellig", aldus de Enschedese.
De werkneemster, die door Kienhuis Bouw als gebiedsmakelaar is gedetacheerd bij Tubbergen Bruist, krijgt nog de gelegenheid om 'een paar lopende projecten af te maken'. "Maar wat dat inhoudt, weet ik niet. Eerlijk gezegd, moet ik nog even bijkomen van de mededeling dat ik mijn baan kwijt ben. Dit maakt de schade voor alle betrokken partijen alleen maar groter. Waar gaat het nou over?"   

Blootfoto past niet bij beeld dat Tubbergen wil uitdragen

Mechteld poseerde eind maart in lingerie in het mannentijdschrift Panorama. De blootfoto werd bepaald niet met gejuich ontvangen door  Tubbergen Bruist. Met name omdat de fotosessie en bijbehorend verhaal niet zou bijdragen aan het beeld dat Tubbergen als Twentse plattelandsgemeente wil uitdragen.
De organisatie waarin burgers, ondernemers en gemeente samen werken aan het imago van Tubbergen, accepteerde aanvankelijk de uitleg van gebiedsmakelaar Geesing dat de fotosessie een privézaak van haar was. Nadat de landelijke media zich op de kwestie stortte, kwam in de publiciteit dat bij Geesing de nodige irritatie heerste over de bemoeienis van Tubbergen Bruist met de pikante foto's. Daarnaast ontstond ook het beeld van Tubbergen als een conservatief, achterlijk dorp in Twente dat blote foto's van een mooie vrouw niet kan waarderen.  
Juist die landelijke ophef en de rol van Geesing daarin, die zich in de publiciteit zou afzetten tegen de kleinburgerlijke houding van Tubbergen Bruist en haar werkgever, heeft volgens haar opdrachtgever geleid tot een situatie waarbij de wegen moeten scheiden. 

Toelichting op beëindiging samenwerking

Op de eigen website licht Tubbergen Bruist de beëindiging van de samenwerking met gebiedsmakelaar Mechteld Geesing als volgt toe:
"De reden hiervoor is dat de vertrouwensrelatie tussen Mechteld en Tubbergen Bruist niet meer te herstellen is. Hier is inmiddels ook met haar werkgever, Kienhuis Bouwmanagement, over gesproken. Gezamenlijk is geconcludeerd dat er voor deze opdracht geen basis meer is om verder te gaan."
"De vertrouwensbreuk is ontstaan na de rondvraag in een vergadering van Tubbergen Bruist twee weken geleden. Daar ontstond een gesprek over privéactiviteiten van Mechteld in de media. Er werd gevraagd of Mechteld voorbereid was op eventuele opmerkingen hierover en of dit ook gevolgen kon hebben voor Tubbergen Bruist. We besloten dat dit verder een privézaak van Mechteld is en hebben in goede verstandhouding de vergadering afgesloten."'
"Kort daarna bleek dat Mechteld de media heeft opgezocht over ons gesprek. Daarin werden wij onjuist en buiten de context van het gesprek geciteerd, waardoor het dorp en de gemeente Tubbergen in een negatief daglicht zijn gesteld. Dat vinden wij jammer en geheel onnodig. Zo gaan wij in Tubbergen niet met elkaar om. Het is nu ondenkbaar dat Mechteld weer voor ons aan de slag gaat."

Juridisch advies

Mechteld Geesing kondigt aan juridisch advies in te zullen winnen over haar arbeidsrechten in de nieuw ontstane situatie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.