nieuws

Verbreding Van Oldenielstraat in Deventer noodzakelijk voor doorstroming verkeer

Gemeenteraad Deventer
Gemeenteraad Deventer © RTV Oost
Een verbreding van de Van Oldenielstraat in Deventer is noodzakelijk voor een goede doorstroming van het verkeer in de stad. Het is echter niet zeker of deze doorgaande weg als onderdeel van het Hanzetracé ook daadwerkelijk verbreed kan worden. Er moeten nogal wat infrastructurele en financiële horden genomen worden.
Dat is duidelijk geworden in de studie naar de toekomst van de Van Oldenielstraat. Het Deventer college durft er geen besluit over te nemen. Dat moet de gemeenteraad maar doen, lieten burgemeester en wethouders vandaag weten.  

Ringweg Deventer

De Van Oldenielstraat is een belangrijk onderdeel van het Hanzetracé, de ringweg door Deventer. Het verkeer groeit op de ring en dus ook in de Van Oldenielstraat, die nog de infrastructuur van een woonstraat heeft.
Een verkeersstudie geeft aan dat voor een veilige en goede verkeersdoorstroming in de toekomst de verbreding van de Van Oldenielstraat nodig is.
Wethouder verkeer Liesbeth Grijsen: "Die verbreding past niet in de beschikbare openbare ruimte en er zijn vele miljoenen euro’s voor nodig. Het is dus nog onzeker wanneer die verbreding er kan komen en hoe die er precies uit zal zien."

Bewoners worden geïnformeerd

Wethouder Leefomgeving Frits Rorink: "Wij hebben de bewoners van de Van Oldenielstraat uitgenodigd voor een bijeenkomst om hen persoonlijk over de uitkomsten van de studie te informeren. Mocht de verbreding er komen dan betekent dat wij in de toekomst mogelijk eigendommen moeten verwerven langs deze straat."

Gemeenteraad moet beslissen over financiering

Het rapport is aangeboden aan de gemeenteraad. Als de gemeenteraad de verbreding wenselijk vindt, zal ook gezocht moeten worden naar de financiering.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.