nieuws

CU Kamerlid van der Graaf brengt bezoek aan Grensinfopunt Enschede-Gronau

Stieneke van der Graaf (tweede van links) op bezoek bij het Grensinfopunt Enschede-Gronau
Stieneke van der Graaf (tweede van links) op bezoek bij het Grensinfopunt Enschede-Gronau © Grensinfopunt
ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf vindt het Grensinfopunt op de grens van Enschede en Gronau een mooi voorbeeld van samenwerking tussen Nederland en Duitsland.
Van der Graaf bracht vandaag een werkbezoek aan het informatiecentrum ter voorbereiding op het debat over grensoverschrijdende samenwerking met staatssecretaris Knops aanstaande woensdag.
"Het moet voor mensen in de grensregio makkelijk zijn om te leven zonder belemmeringen tussen de landen", zegt van der Graaf. "De overheid heeft daar een taak in".
Het Grensinfopunt speelt daar een belangrijke rol in. Hier kunnen mensen terecht voor informatie over werken, wonen, ondernemen en studeren over de grens. 

Financiering stopt

Van der Graaf zag in Enschede en Gronau dat het Grensinfopunt werkt. "Ze hebben hier de expertise en krijgen veel vragen uit het hele land". Want zomaar over de grens iets ondernemen is niet altijd makkelijk. Er zijn verschillende regels en systemen. Mensen kijken daar tegenop
De financiering voor de Grensinfopunten houdt echter binnenkort op. Van der Graaf pleit komende woensdag voor structurele financiering van de informatiepunten. Daarnaast vraagt ze de staatssecretaris onder andere om diploma's makkelijker erkend te krijgen in Duitsland.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.