nieuws

OM heeft vijfde verdachte in beeld van gewelddadige overvallen in Twente

De verdachten zouden onder andere de Aldi aan de Posten in Enschede hebben overvallen
De verdachten zouden onder andere de Aldi aan de Posten in Enschede hebben overvallen © Dennis Bakker
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een vijfde verdachte in beeld die betrokken zou zijn bij een serie gewelddadige overvallen in Twente en Duitsland. Dat maakte de officier van justitie vanmiddag bekend in de strafzaak tegen drie jonge verdachten uit Enschede.
Een vierde verdachte, de 21-jarige H., werd vanmorgen in zijn woonplaats Enschede aangehouden. Hij kwam in beeld omdat zijn DNA op een stuk tape zat waar de slachtoffers mee vast waren gebonden bij een overval op de Aldi in Enschede. 

Jeugdbende
De politie is twee jaar bezig geweest om de overvallen op te lossen. Het gaat om vier gewelddadige overvallen op de Aldi De Posten in Enschede, een hoogbejaard echtpaar in Ambt Delden, een 61-jarige man uit Overdinkel en een tankstation in het Duitse Alstätte. De verdachten zouden al jaren leden zijn van een criminele jeugdbende in Enschede Zuid. 
De eerste overval werd gepleegd begin 2015 op de Aldi aan De Posten, niet ver van de woning van twee verdachten. Deze verdachten, de broers Momcilo J. (22) en Boyan J. (20). die bekend zijn in de kickbokswereld, werden in januari gearresteerd samen met de 22-jarige Sibar Z.. Onder het bed van de oudste broer werd een laptop gevonden waarop heel gericht is gezocht naar de vier overvallen. Dat is in het geval van de overval op het Duitse tankstation heel bijzonder volgens het OM. Deze overval haalde de Nederlandse media namelijk nooit.

Voorlopig achter de tralies
De advocaten vroegen de rechtbank om vrijlating van de drie verdachten. Zij vinden dat er geen belastend bewijs is. Daar denkt de rechtbank anders over; de verdenking van de drie is nog te groot, waardoor ze voorlopig achter de tralies blijven.
Wanneer de zaak verder gaat, is niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie denkt zeker twee hele dagen nodig te hebben voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.