nieuws

Vierentwintig uurs game-marathon Enschede van start

Maar liefst 35 jongeren zijn vanavond om zes uur begonnen aan een 24 uur durende game-marathon in Enschede. De deelnemers willen met deze actie geld ophalen voor weeskinderen in Oekraïne
De actie is georganiseerd door SOL4U, een particulier initiatief van de Gereformeerde Kerk in Enschede. De game-marathon wordt gehouden in de Blikopener aan de Oldenzaalsestraat, naast de Gereformeerde Kerk. 

Veel geld

"We doen dit nu voor de derde keer en we zijn elk jaar weer verbaasd over de opbrengst", aldus organisator Marlieke Laan. "De eerste keer leverde de actie ruim 2.000 euro op en vorig jaar werd 2.600 euro opgehaald. De opbrengst gaat naar een zomerkamp voor weeskinderen in Oekraïne." 
"Ik heb er zin in. Vierentwintig uur legaal gamen, zonder dat je er van je ouders mee moet stoppen. Heerlijk toch?", aldus een stralende Jorieke Scholtens.

Verslaafd

Jorieke is 16 jaar en vertelt verslaggeefster Esther Rikken dat ze toch wel een beetje verslaafd is. "Iedere dag ben ik aan het gamen, ik vind het zo leuk. De game-marathon doe ik ook al voor de derde keer." 
"Het is mega leuk maar vannacht en morgen voor het einde wordt het zwaar. Om de twee uur mag je tien minuten pauzeren. Die tijd moet je ook echt pakken om te gaan wandelen of even bij de McDonald's langsgaan. Suiker houdt ons op de been", aldus Jorieke.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.