nieuws

Marian Freriks introduceert nieuwe rage om natuur schoon te houden, plogging op de Regge

Gewapend met een handschoen, een knijper en een vuilniszak kanovaren op de Regge. Geen nieuwe sportieve rage, maar op een leuke manier de natuur schoonhouden. Marian Freriks is de initiatiefneemster van de eerste plogging op de Regge.
Plogging is overgewaaid uit Zweden en betekent vuilnis oppakken en meenemen terwijl je aan het hardlopen bent.
"Als fanatiek hardloper ben ik natuurlijk ook aan plogging gaan doen. Samen met mijn hardloopgroep hier in de bossen rondom De Wilgenweard in Nijverdal. Een uiterst succesvol initiatief", aldus Marian Freriks.

Plogging op de Regge

"Aangezien het recreatiebedrijf van mijn partner en mij aan de Regge staat, is de gedachte van plogging op de Regge eigenlijk heel logisch. Het kwam in me op, ben het vervolgens gaan organiseren en vanochtend om 10.00 uur zijn we van start gegaan", aldus een enthousiaste Freriks.

Zakken vol

"Het is leuk, omdat je daardoor eer van je werk hebt, maar het is verbazingwekkend hoeveel rotzooi je vindt aan en op de oevers van de Regge", aldus deelneemster Anne Manenschijn.

Wauw, een luchtbed

"Wij hebben een luchtbed gevonden", roepen twee enthousiaste jongens, die iets verderop met hun kano varen. "Ik vond het echt superleuk en hoop dat plogging op de Regge vaker wordt georganisseerd", aldus de 11-jarige Leon uit Nijverdal.
"Het is een succes. De deelnemers zijn enthousiast. Het weer is goed en het kanovaren enorm vermakelijk. En: het Nijverdalse gedeelte van de Regge is weer lekker schoon", aldus Freriks.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.