Erben Wennemars van berg gehaald bij ski-wedstrijd Patrouille des Glaciers

Wat een mooie ski-toer had moeten zijn eindigde voor Erben Wennemars abrupt: hij en zijn team zijn met een helikopter van de berg gehaald.

De Patrouille des Glaciers is een meerdaagse wedstrijd door de Zwitserse Alpen. De sportman uit Dalfsen is door een helikopter van de berg gehaald, de tocht van Zermatt naar Verbier was toch uiteindelijk wat te bar voor Wennemars. Ze waren te laat bij de controlepost dus zijn ze door de wedstrijdleiding van het parcours gehaald.

Vrijdagavond om half twaalf is Wennemars gestart. Op social media liet Wennemars nog weten heel veel zin te hebben in de tocht die 53 kilometer lang is en ruim 3500 hoogtemeters kent. Met foto's van een prachtig uitzicht en een filmpje van de redding deelt Wennemars zijn ervaringen met zijn volgers.

Patrouille des Glaciers

De Patrouille des Glaciers werd in 1943 voor het eerst georganiseerd voor Zwitserse militairen om hun uithoudingsvermogen en oplettendheid te testen en vindt inmiddels tweejaarlijks plaats. Er zijn geen prijzen, maar de deelnemers zijn zeer fanatiek.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal Erben Wennemars Nieuws
Deel dit artikel: