'Hannover Messe Challenge' van start op Universiteit Twente

Ruim 600 havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland waren vandaag te gast tijdens de 'Science Day' op de Universiteit Twente. Zij volgden de gehele dag verschillende lezingen en workshops over wetenschap en technologie. De Science Day is onderdeel van de jaarlijkse 'Hannover Messe Challenge.'

Na de workshops en lezingen volgen de leerlingen nog een avondprogramma. Dit staat in het teken van sport en cultuur. De leerlingen overnachten op de Campus van de UT. 

Waarom wordt deze excursie georganiseerd?

"Het percentage leerlingen dat in Nederland een studie kiest in de bèta technische hoek is nog steeds niet voldoende om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogopgeleide technici in Nederland", vertelt Pieter Boerman, directeur van het 'Pré University Programma'. "Deze excursie helpt de leerlingen zich te oriënteren op de toekomst."

Jaarlijkse excursie

Het is de derde keer dat de Hannover Messe Challenge wordt georganiseerd, maar dit jaar doen scholen uit het hele land mee. "De voorgaande jaren deden alleen Twentse scholen mee. We wilden graag dat nóg meer leerlingen de kans krijgen om zich te oriënteren", vertelt Boerman. "En dat is gelukt!"

Hannover Messe

Dinsdag krijgt de Science Day een vervolg. De leerlingen gaan dan naar de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. Op de beurs volgen de leerlingen een discussie tussen onder andere Prins Constantijn en verschillende Europese professoren.

Naderhand maken de leerlingen een vlog over hun bevindingen en tegen de avond reizen ze terug naar Nederland.

Deel dit artikel: