Vermissing Kamper opa (81) wordt steeds mysterieuzer: ‘Dit is te vreemd voor woorden’

De verdwijning van Dirk van den Belt (81) uit Kampen wordt steeds mysterieuzer. Stond zijn familie aanvankelijk al voor vele raadsels, het verhaal wordt er nog merkwaardiger op nu dit weekeinde bekend werd dat Van den Belt meteen na zijn verdwijning is gesignaleerd op het station in Alkmaar. “Het is gewoon te vreemd voor woorden”, zegt een wanhopige kleindochter Irissa.

Van den Belt wordt intussen vijftien dagen vermist, terwijl de Kampenaar voor zijn gezondheid is aangewezen op dagelijkse medicijnen.

Ten einde raad
De familie is intussen ten einde raad. Het is kleindochter Irissa (22), die via een publiciteitsoffensief probeert haar spoorloze opa op te sporen. “Want het is totaal niets voor opa om zomaar voor langere tijd te verdwijnen. Zelfs als hij even een wandelingetje ging maken, kondigde hij dat nog aan.”


Zoals ook op de dag van zijn verdwijning. Ook die dag zou Van den Belt voor een paar uurtjes op pad gaan, alleen liet hij deze keer niets meer van zich horen.

Later doken beveiligingsbeelden op, waarop Van den Belt enkele dagen na zijn verdwijning te zien was op het station van Duivendrecht. De wanhopige familie werd dit weekeinde opgeschrikt van nieuwe berichten dat Van den Belt al op de eerste dag van zijn verdwijning was gezien op het station in Alkmaar.

'Vreemd verhaal'

“Bizar”, zegt Irissa, “want hij heeft daar eigenlijk niets te zoeken. We hadden daar ooit hele verre familie, maar zelf ken ik die niet eens. Het hele verhaal is te vreemd voor woorden”, zegt kleindochter Irissa.

Toch heeft de familie geen reden te twijfelen aan de nieuwste berichten. “Zelf heb ik ze nog niet gezien, maar er zouden beelden van bestaan.”


Medicijnen

Van den Belt ging die dag op pad zonder portemonnee en zonder pinpas. Met slechts wat kleingeld op zak. Ook slikt de Kampenaar in het dagelijks leven medicijnen. “Opa is niet dementerend ofzo, maar hij heeft pillen voor zijn bloeddruk. Niet echt ernstig, maar hij moet ze wel dagelijks slikken.”


Tussen hoop en vrees
De familie wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. “Vooral mijn oma lijdt eronder. Ze slaapt slecht, heel erg sneu allemaal. Uiteraard houden we zo onderhand ook rekening met het ergste. Maar zolang we geen ander bericht hebben gekregen, blijven we hopen dat opa nog leeft. Wat we echter in de eerste plaats hopen, is dat hij überháupt wordt teruggevonden. Zodat er eindelijk een einde komt aan deze vreselijke onzekere tijd.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kampen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: