Art Langeler: "Bij PSV beleid gemaakt om de beloften geen kampioen te maken"

Art Langeler was vanmiddag te gast in De Oosttribune. De trainer en toekomstig directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB was eerder trainer bij Jong PSV en deed een opmerkelijke uitspraak over het beloftenteam dat in de Jupiler League speelt.

"Een paar jaar geleden zijn we ermee begonnen. Wij waren als PSV een enorme voorstander van, en nog steeds. Maar we zagen na een jaar al aankomen dat we over een paar jaar wel eens kampioen konden worden, of Ajax. We hebben zelfs bij PSV beleid gemaakt dat we dat niet wilden."

Leerschool

"Het gaat om de leerschool die de jonge jongens moeten krijgen. Die moeten af en toe een keer vreselijk op de kloten krijgen in een wedstrijd. De rest van de teams in de Jupiler League krijgt het niet voor elkaar om een team in de benen te helpen, met alle leeftijden die ze mogen gebruiken, dat goede weerstand kan bieden aan deze Jong-teams en ik vind dat daar ook wel iets verwijtbaars ligt."

Andere afslag

Langeler gaat aan de slag als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB. Op de vraag of hij niet liever weer als trainer op het veld zou staan zegt hij het volgende: "Ja, ik heb dat ook wel een paar keer uitgesproken de laatste jaren. Dat ik echt wel weer met een team aan de slag wilde en elke week een wedstrijd spelen. Soms nemen dingen een andere afslag en dan komt er soms iets langs waarvan je denkt, dit is ook echt wat ik mooi vind."

"Ik vind overal wel iets van"

"Ik vind ook overal wel iets van, dus ik heb heel veel gevonden van de academie, van het nationale voetbal, van het Nederlands voetbal. Als je dan een kans krijgt om daar verantwoordelijkheid voor te dragen, dan moet je daar ook niet voor weglopen, dan moet je het ook maar eens een keer gaan doen."

In de video een compilatie van de uitzending, waarin Langeler het ook nog heeft over PEC Zwolle, zijn uitstraling en de mogelijke degradatie van FC Twente. De hele uitzending is hier terug te kijken.

Deel dit artikel: