nieuws

Eerste editie Soundgardens Boekelo groot succes: op piekmomenten 70 bezoekers in één tuin

Het weer was zondag perfect en de opkomst uitstekend. De eerste editie van Soundgardens Boekelo was een groot succes: "Ontzettend leuk om te zien dat er zoveel mensen op af komen," zegt organisator Bert Bennink. Op piekmomenten waren er zelfs zo'n zeventig bezoekers in één tuin.
36 optredens van twaalf verschillende bands in twaalf verschillende tuinen. Het bleek een briljant idee. Van één tot vijf uur in de middag was het topdrukte in Boekelo. Mensen stipte hun route uit langs de verschillende tuinen of gingen juist op de bonnefooi.

Van alle markten thuis

Van jazz tot country pop en van singer-songwriters tot bandjes, alles soorten muziek waren aanwezig in de verschillende tuinen. De organisatie maakte zelfs een time table zodat je precies je eigen route kon uitstippelen. Dit bleek een goede zet: "We zijn eigenlijk een beetje overdonderd van het succes, er waren meer mensen dan we van te voren konden hopen." 

Goed weer

Het goede weer speelde een belangrijke rol, maar ook bij slecht weer had de organisatie een plan B: "We hadden veel tuinen met overkappingen of schuurtjes, geen enkel probleem dus. Uiteraard zal de belangstelling bij regen wel wat minder zijn."

Klein budget, veel plezier

"We hadden een klein budget, afkomstig van de dorpsraad en de Koepel Boekelo-Usselo ter beschikking. Je kunt met weinig geld dus ook iets ontzettend leuks organiseren."
De entree was gratis, maar bij elke tuin stond een fooienpot. De organisatie had geen drankvergunning en dus werden de strenge regels op een slimme manier ontweken: "Omdat mensen in hun eigen tuin de bezoekers drinken gaven zonder betaling was er geen probleem. Met de fooienpot konden we deze kosten dekken."

Samenwerking is de kracht van het evenement

"De fietsenwinkel zorgde voor zes leenfietsen, de lokale drankhandel regelde de drank in de tuinen en de Boekelose student Robert Schuurink maakt een aftermovie. Het is bijzonder hoe goed iedereen in het dorp samenwerkt. Dit is uiteindelijk ook de kracht van het evenement, we hebben iedereen nodig."

Volgende editie

Bennink gaat er vanuit dat er ook volgend jaar weer een editie van Soundgardens Boekelo zal zijn: "Ik kom er niet meer onderuit, iedereen verwacht nu wel een volgende editie", zegt hij lachend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.