Toekomstig chauffeur Gert Jan (16) met de vrachtwagen opgehaald voor school

De zestienjarige Gertjan ging vanochtend op een wel heel bijzondere manier naar school. Een vrachtwagen van Tielbeke Transport kwam hem van huis ophalen, als onderdeel van een actie om jongeren kennis te laten maken met het chauffeursschap.

Volgens Coen Heitbrink is het hoognodig dat er jongeren doorstromen naar de vrachtwagencabine: "Sinds 2016 is er door vergrijzing echt een groeiend tekort aan chauffeurs. Met dit project proberen we jonge mensen te stimuleren om vrachtwagenchauffeur te worden."

Liftje naar school
Gert Jan is één van de gelukkigen. Hij krijgt vandaag een liftje vanuit zijn woonplaats Olst naar zijn middelbare school in Wijhe: "De conciërge wees me op de poster, dat vond hij wel iets voor mij. Het leek me inderdaad wel mooi, dus ik ben blij dat ik heb gewonnen."

Of de actie helemaal aan Gert Jan besteed is, is nog maar de vraag. De zestienjarige scholier komt uit een geslacht van chauffeurs en hij heeft zijn keuze al gemaakt voor de toekomst: "Ik wil, net als mijn vader en opa, de vrachtwagen in. Door Europa rijden, wat van de wereld zien."

Interne opleiding
Heitbrink heeft genoeg te bespreken met zijn jonge passagier, in het kwartiertje van Olst naar Wijhe. Over de interne opleiding die hij bij Tielbeke kan volgen, bijvoorbeeld. "Dan kan hij heel snel het vak leren en ervaring krijgen."

Deel dit artikel: