nieuws

Enorme waterschade aan nieuwe showroom Löwik in Vriezenveen

Hij was gloednieuw, de showroom van meubelwinkel Löwik in Vriezenveen. Maar nu zijn ze weer terug bij af. Een grote regenbui van afgelopen weekend veroorzaakte veel waterschade in het pand.
"Het is een ramp. Dit verwacht je nooit", zegt eigenaar Gerben Löwik. "Het pand is net verbouwd dus je verwacht dat je dan geen rekening hoeft te houden met wateroverlast."

Regenbui

Afgelopen zondag regende het voor een korte periode erg hard. Löwik was thuis in Duitsland en kreeg er weinig van mee. "Maar toen ik gisteren de zaak in kwam lopen stond ik met mijn voeten in het water."
"Het pand is een paar maanden geleden volledig verbouwd. Ook buiten zijn verschillende werkzaamheden verricht. De rioleringsbuis heb ik toevallig gezien, die is enorm groot. Toch is er ergens een fout gemaakt. De buis kon de hoeveelheid water niet aan en dus kwam het omhoog. Via de muren is het uiteindelijk de zaak in gekomen."

Schade is enorm

De schade aan de meubels en het pand is groot: zo'n 100.000 euro volgens Löwik. "De muren, de vloer en heel veel meubels zijn beschadigd. En dan moeten we voor de echte schademeting nog een maand wachten. Het kan zijn dat bijvoorbeeld het hout dan pas gaat uitzetten."
De beschadigde meubels kan Löwik weggooien: "Daar hebben we niks meer aan. Er zit water in en ze zijn vies geworden. We kunnen ze reinigen maar dat kost veel te veel tijd en geld."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.