OBS de Rythmeen uit Bathmen heeft beste plan voor groen schoolplein

OBS de Rythmeen in Bathmen heeft het beste idee om het schoolplein groen te maken en heeft daarmee de titel Groenste schoolplein van Overijssel gewonnen. Een kinderjury koos het plan van de school vanmiddag uit elf finalisten.

Wat is er nou saaier dan een schoolplein met alleen tegels? Zonder bomen, of dieren? Groen is belangrijk voor de gezondheid en daarom stimuleert de provincie Overijssel meer groen op school. Om het plan uit te voeren krijgt de Rythmeen een bedrag van 35.000 euro. 

"We gaan er een doolhof bij maken van oude stoeptegels", vertelt een van de leerlingen. "Op die plek waar de tegels weggehaald worden, komt dan gras. En het regenwater dat op het dak ligt gaat naar de moestuin en het waterplekje."

"We waren al bezig het schoolplein te vernieuwen", aldus een medewerkster van de school. "Van dit geld gaan we in fases dingen aanleggen. Moestuintjes, een bijenhotel, buitenkring zodat we buiten natuur lessen kunnen geven."

Naast het bedrag dat De Rythmeen krijgt, zijn er nog drie scholen die twintigduizend en tienduizend euro krijgen om het schoolplein aan te pakken.

Meer over dit onderwerp:
provincie overijssel schoolplein Nieuws
Deel dit artikel: