nieuws

Geen patat maar bietentaart voor stratenmakers uit Reutum

Geen gehaktballen, patat of kroketten meer voor de lunch, maar gezonde sandwiches en taartjes. Dat is het vooruitzicht voor de stratenmakers en de kantoormedewerkers van Steggink Infra uit Reutum. Vanaf volgende week gaat een speciale voedingsdeskundige gezonde maaltijden voor het personeel samenstellen. Volgens eigenaar Jan Steggink met een duidelijk doel: “mensen die gezond leven en eten, hebben veel meer energie”.
Volgens Steggink moeten zijn mensen met passie en plezier naar het werk gaan. "Daarvoor willen we goede voorwaarden creëren". Vandaar het idee voor de gezonde lunches. Maar Steggink gaat verder: "We zijn bezig met verregaande plannen voor een speciale rustplek, waar ook massages gegeven kunnen worden. Vooral de stratenmakers hebben het fysiek zwaar. Daar hoort goede verzorging bij".

Bezorgde appjes

Voedingsdeskundige Judith Kole gaat de lunchmaaltijden samenstellen. "Hele smakelijke dingen, met veel natuurlijke producten". Inmiddels is het personeel enthousiast over de plannen, al kreeg Jan Steggink aanvankelijk wat licht bezorgde appjes. “Maar we draven niet door. Natuurlijk staat er soms een kroket op het menu en een biertje op zijn tijd moet ook kunnen. Bovendien verplichten we niemand. We bieden alleen een keuze”.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.