nieuws

Twentse Olympisch kampioenen krijgen eigen boom in Hengelo

Het Olympisch Park Twente in Hengelo is vanmiddag officieel geopend door achttien Twentse Olympische kampioenen. Allen kregen ze een eigen boom op het park. "Ik ben hier heel blij. Het is een mooie eer om een eigen boom te mogen hebben", reageert Sanne Wevers.
De winnares van een gouden plak op de balk tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016 onthulde haar eigen boom op het park naast het FBK-stadion. In totaal zijn achttien bomen gepland voor de Twentse winnaars van een gouden medaille op de Olympische Zomer- en Winterspelen of de Paralympics.

Winnaars

Verder kregen Hennie Kuiper, Ellen van Langen, Jos Lansink, Wouter van Pelt, Niels van Steenis, Jeroen Dubbeldam, Marleen Veldhuis, Hinkelien Schreuder, Rianne Guichelaar, Marieke van den Ham, Meike de Nooy, Yasemin Smit, Mark Tuitert, Jorien ter Mors, het paralympische zitvolleybalteam en de paralympische zwemmers een boom.
Het Olympisch Park Twente is een initiatief van de stichting Topsport Overijssel/Regio Twente in samenwerking met de gemeente Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.