nieuws

Radio-dj Edwin Evers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De bekende radio-dj Edwin Evers is vanochtend door burgemeester Peter Snijders van Hardenberg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de koninklijke onderscheiding voor zijn "zeer uitzonderlijke verdiensten voor de Nederlandse samenleving".
Evers is bekend vanwege zijn ochtendshow Evers Staat Op. Die ochtendshow begon in 1998 bij de KRO op 3FM, waarna Evers in 2000 de overstap maakte naar het commerciële Radio 538. Na 21 jaar, een record, komt er eind dit jaar een einde aan het best beluisterde radioprogramma van Nederland. 
"Aan het eind van dit jaar stop je met je ochtendshow op Radio 538 en wordt Nederland niet meer wakker met Evers Staat Op. Dat zal voor veel luisteraars een groot gemis zijn", aldus burgemeester Peter Snijders.

Unicef en Ronald McDonald

Naast zijn werk als dj is Evers sinds 2005 ambassadeur van Unicef Nederland en spreekt hij educatieve films in voor kinderen en ondersteunt hij de fondsenwervende campagnes van Unicef. Daarnaast ondersteunt Evers actief het Ronald McDonald Kinderfonds. 

HHC Hardenberg
Sinds 2002 adviseert Evers achter de schermen het bestuur van voetbalvereniging HHC Hardenberg over het vormgeven van sponsoracties en projecten. Ook componeerde hij het clublied voor de voetbalvereniging.
"Gezien de enorme uitstraling en intensiteit van jouw verdiensten voor de samenleving, heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd jou te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”, vertelde burgemeester Snijders in zijn toespraak voor de dj.
Naast Evers kregen nog zeven Hardenbergers vandaag een lintje. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.