nieuws

Lokaal Hellendoorn informeert achterban over coalitievorming: 'Politiek spelletje gespeeld'

Ze zijn de grootste partij maar worden waarschijnlijk buiten de coalitie gehouden. Lokaal Hellendoorn informeerde woensdagavond de achterban.
Zo'n zestig belangstellenden woonden de avond in café restaurant De Tonne in Hellendoorn bij. Volgens fractievoorzitter Thea ten Have zijn er tijdens de coalitiegesprekken 'politieke spelletjes gespeeld' waardoor Lokaal Hellendoorn buiten de boot dreigt te vallen.

Geen chemie

In de gemeente krijgen het CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie het waarschijnlijk voor het zeggen, terwijl de Lokaal Hellendoorn met acht zetels de grootste partij is. Een gebrek aan chemie en vertrouwen in Lokaal Hellendoorn zou volgens andere partijen de reden zijn. 

Afspraken gebroken

"De tweede grootste partij met zeven zetels (CDA) wil niet met een andere grote partij (Lokaal Hellendoorn) regeren en de kleinere partijen willen niet vermalen worden door de twee grootste partijen", concludeerde Ten Have. Ook zouden er achter de rug om al onderlinge afspraken zijn gemaakt terwijl was afgesproken om dat juist niet te doen.

Wat kan er beter

Na een aantal insprekers en een viertal stellingen werd er gediscussieerd wat de partij moet doen om de volgende keer wel weer op het pluche te komen. Volgens een van de aanwezigen moet de partij in de oppositie constructiever te werk gaan en de 'toon' tijdens raadsvergaderingen matigen.  
Nieuwe lijsttrekker
Aan het eind van de avond maakte Ten Have bekend dat ze de komende raadsperiode afmaakt als fractievoorzitter maar daarna het stokje overgeeft: "Ik heb het jaren met plezier gedaan maar het is tijd voor verjonging."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.