nieuws

Voorlopig geen vakantie voor moordenaar van Vriezenvener: tbs met jaar verlengd

Voorlopig geen vakantie voor moordenaar van Vriezenvener: tbs met jaar verlengd
Voorlopig geen vakantie voor moordenaar van Vriezenvener: tbs met jaar verlengd © RTV Oost
De tbs van Dennis T., die in 2005 Frits Pleij doodsloeg in zijn huis in Vriezenveen, wordt met een jaar verlengd. Twee weken geleden zei T. dat hij vrij wil om op vakantie te kunnen. Dat gaat voorlopig dus niet gebeuren.
De schizofrene Dennis T. sloeg de 73-jarige man dood in zijn woning aan de Aalscholver in Vriezenveen. Volgens T. deed hij dit omdat Pleij hem in zijn jeugd zou hebben misbruikt. 

In de periode voorafgaand aan zijn gewelddadige dood is Pleij ook afgeperst door T. Daarnaast wilde T. de woning van het slachtoffer opblazen na de moord, maar dat mislukte. Hij kreeg zes jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd door het gerechtshof in Arnhem.

Onbehandelbaar
De 32-jarige T. weigert al sinds het begin van zijn tbs om mee te werken aan de behandeling. Hij is het halsstarrig oneens met de conclusie die het Pieter Baan Centrum trok, namelijk dat hij schizofreen is. Zelfs met dwangmedicatie is T. onbehandelbaar.

Long-stay afdeling

Omdat de behandeling niet aanslaat, mag de man na negen jaar nog steeds niet op begeleid verlof en zit een vakantie er voorlopig dus nog niet in. T. had al aangegeven dat hij een verblijf op de long-stay afdeling wel ziet zitten als een vakantie niet mogelijk blijkt. Daar denkt hij de rust te vinden die hij nodig heeft om alle 'horror-ervaringen' die hij in zijn tbs-periode meemaakte te kunnen vergeten. De rechtbank wil dat een overplaatsing naar de long-stay afdeling wordt onderzocht. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.