nieuws

Burgemeester Hofland: Zet Twenthe Airport in als overloop van Schiphol

"Zet de vliegvelden in Enschede en Eelde in als overloop van Schiphol." Dat zegt burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten nu blijkt dat meer risico's zitten aan de uitbreiding van Schiphol, dan eerder werd aangenomen.
De opmerking is opmerkelijk, omdat na jarenlange discussies en onderzoeken een doorstart als commerciële luchthaven niet haalbaar bleek te zijn voor het voormalige militaire vliegveld Twenthe.

Proefballonnetje

Hofland noemt zijn tweet een proefballonnetje. "Ik weet dat de provincie en de gemeente Enschede hard werken om het perspectief invulling te geven, maar je ziet nu een landelijke discussie over hoe we om gaan met vliegvelden. Wie weet dat ze daar een bijdrage aan kunnen leveren."
Hofland benadrukt dat het niet zijn bedoeling is om het vliegveld volledig in te zetten: "Niet dat er dertig vliegtuigen per dag landen, maar wel bijvoorbeeld één Transavia vlucht per dag naar Malaga. De faciliteiten zijn er, de mogelijkheden zijn er."

Vrachtvervoer

Hofland ziet ook kansen voor het vrachtvervoer op Twenthe Airport. "We zijn in Twente heel sterk met logistiek, dus dat zou ook een bijdrage kunnen zijn om aan de ene kant Schiphol te ontlasten en aan de andere kant economische groei hier."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.