nieuws

Rechtszaak moord op Enschedeër Onno Kuut mogelijk uitgesteld

Justitie verdenkt de tattookillers van de moord op Onno Kuut
Justitie verdenkt de tattookillers van de moord op Onno Kuut © Crimesite
De rechtszaak rondom de moord op Enschedeër Onno Kuut wordt mogelijk uitgesteld. Het zou alles te maken hebben met verklaringen van Duitse getuigen in de zaak. Justitie verdenkt vier zogenoemde 'tattookiillers' de moord te hebben gepleegd, maar verschillende getuigen wijzen naar Satudarah-leider Michel B.
Eerder dit jaar werd duidelijk dat een leider van Satudarah in het Duitse Duisburg aan de politie had verteld dat Michel B. achter de moord zit. Later kwam naar buiten dat een politie-informant hetzelfde had gezegd. 

Gehoord

De advocaten van de tattookillers willen nu dat Michel B. wordt gehoord over zijn eventuele betrokkenheid, voordat de rechtszaak inhoudelijk wordt behandeld. Dat verhoor staat gepland op 8 mei.
Ook vinden ze dat Justitie contact op moet nemen met de Duitse collega's. De rechtszaak tegen de tattookillers staat gepland begin juni, maar het wordt volgens de advocaten dan wel kort dag. Ook willen ze meer informatie over een bedreigde getuige.

Tattookiller aanwezig

Eén en ander werd vandaag duidelijk bij een zogenoemde pro-forma zitting bij de rechtbank in Rotterdam. Bij de zitting was voor het eerst een 'tattookiller' aanwezig, te weten Cor P., schrijft Crimesite

Buurt vermoord

Onno Kuut werd maart 2009 dood gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bleek bruut om het leven gebracht. Volgens Justitie zitten vier tattookillers achter de moord en is de zaak klaar om inhoudelijk behandeld te worden. 

Kuut zou omgebracht zijn als vergelding, omdat hij 'per ongeluk' een broer heeft doodgeschoten van een Amsterdamse topcrimineel. Hij zou opdracht hebben gekregen om oude bekende Yassin Chakor om het leven te brengen, maar hij schoot ook Boneka Belserang neer. 

Bevriend

Kuut was jarenlang bevriend met stadgenoot Michel B. Volgens de twee Duitse getuigen zouden ze onenigheid hebben gekregen. Volgens de Duitsers ligt daar de aanleiding voor de moord op Kuut.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.