nieuws

SP in Deventer op de bres voor met uitzetting bedreigde vluchtelingen

De groep waar de SP actie voor voert
De groep waar de SP actie voor voert © SP Deventer
De SP in Deventer heeft vanavond actie gevoerd tegen de uitzetting van vijftien Afghaanse vluchtelingen vanuit het asielzoekerscentrum in Schalkhaar. "Die mensen hebben ons een noodkreet gestuurd, omdat ze volledig buiten de publiciteit worden gehouden", vertelt Cees Sterkenburg namens de partij.
De vluchtelingen kunnen worden uitgezet, omdat Nederland Afghanistan officieel heeft beoordeeld als veilig land. "Terwijl Afghanistan na Syrië het gevaarlijkste land van de wereld is", stelt Sterkenburg.

Motie

In de Deventer wijk Zandweerd hebben partijleden samen met vijf Afghanen zeshonderd flyers uitgedeeld. Daarnaast heeft de SP, dat sinds de verkiezingen van afgelopen maart niet meer in de gemeenteraad vertegenwoordigd is, een motie gestuurd naar de lokale politieke partijen. 
"We hebben alle partijen een motie gestuurd met de vraag of ze die, net als Vluchtelingenwerk, willen ondersteunen. De motie stond bij de laatste vergadering op de agenda, maar is toen doorgeschoven naar de eerstvolgende vergadering."

Steun

Of de motie steun krijgt van de Deventer politiek, kan Sterkenburg moeilijk inschatten. "Maar als ze een beetje goed geaard zijn, dan nemen ze het over en steunen ze de motie. We hopen dat dit soort zaken serieus worden genomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.