nieuws

Slechte start meivakantie: met regen in je tentje

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat veel gezinnen om koers te zetten naar de camping. Voor die gezinnen had de vakantie beter kunnen beginnen, want afgelopen nacht 'stormde' het in onze provincie en dan is het toch wat minder prettig in je tentje.
"Mijn zoon en ik hebben slecht geslapen. Maar de tent staat nog dus het mag de pret niet drukken", zegt één van de campinggasten van camping De Weuste in Reutum. 

Minder gasten

Hennie Hinken, eigenaar van camping De Weuste in Reutum, merkt dat het slechte weer invloed heeft op het aantal gasten.
"Een hoop gasten hebben maanden geleden al geboekt. Maar je merkt wel dat mensen die normaal gesproken last-minute boeken hier nu niet zijn. Bij slechte weersvoorspellingen loop je dus een aantal gasten mis." 

Geen schade, wel plezier

Ondanks de harde wind en regen, valt de schade mee. "Alle tentjes staan er nog en we hebben geen meldingen gehad van waterschade. Het was een flinke bui maar gelukkig ging het goed." 
Regen of zon, het maakt de kinderen op de camping niet uit. "Ik vind de regen wel leuk. We hebben gisteren gespeeld in de waterplassen en vandaag gewoon op de pony gereden in de regen", zegt één van de spelende kinderen. 

Op naar volgende week

"Volgende week wordt het weer lekkerder weer. Ik verwacht dan weer een volle camping." Ook de campinggasten kijken al uit naar volgende week: "Dan kunnen we eindelijk het zwembad in."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.