nieuws

Winkeliers willen afgesloten passage winkelcentrum in Oldenzaal weer open

De afsluiting van een passage in winkelcentrum De Vijfhoek in Oldenzaal moet worden teruggedraaid. Dat vinden winkeliers in de naastgelegen Deurningerstraat. Zij legden vandaag hun eis neer bij de Raad van State.
Hun advocaat wees op de gevolgen van de afsluiting en de schade die de winkeliers lijden. Bezoekers van het winkelgebied komen nu door een andere looproute minder vaak in de Deurningerstraat en dat merken de winkeliers aan hun omzet. Enkele winkeliers zouden zelfs al zijn gestopt.

Winkelruimte ombouwen

De gemeente heeft volgens hen de oren laten hangen naar de eigenaar van De Vijfhoek die het kernwinkelgebied gaat verbeteren. Die wil de zwaar verpauperde passage ombouwen naar winkelruimte en een andere stroom van bezoekers realiseren. De passage is sinds vorige zomer gesloten.

Aanloopstraat

Volgens een woordvoerster van de gemeente Oldenzaal is de Deurningerstraat een zogeheten aanloopstraat en zelf niet onderdeel van het kernwinkelgebied.

Onderzoek

Of de winkeliers in de Deuningerstraat schade lijden door de afsluiting van de passage is volgens haar nu nog niet te zeggen. Dat moet onderzoek over enkele jaren aantonen.

De Raad van State oordeelt over zes weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.