nieuws

Gemeente Enschede zet bus in om Duitse bezoekers naar binnenstad te brengen, PvdA niet blij

Om chaos in de binnenstad te voorkomen in verband met de staking van het openbaar vervoer zet de gemeente Enschede een touringcar in om bezoekende Duitsers van parkeerplaats naar het centrum te brengen. De Partij van de Arbeid is er op z'n zachtst gezegd niet blij mee.
Enschede is een geliefde winkelstad voor Duitsers uit de grensregio. Vooral op Duitse feestdagen, zoals vandaag op de Dag van de Arbeid, zijn er meer mensen uit Duitsland in de binnenstad dan mensen uit Enschede zelf. Om overlast in het centrum te voorkomen kunnen bezoekers de auto aan de rand van de stad parkeren en worden ze met de bus naar de binnenstad gebracht.

OV staking

Maar door de staking van het streekvervoer rijden vandaag ook de bussen van de P&R's naar het centrum niet. Veel Duitsers waren daarvan niet op de hoogte. Om te voorkomen dat de bezoekers alsnog met de auto de binnenstad in rijden zet de gemeente een touringcar in die om het half uur vertrekt.

PvdA boos

Dit tot woede van de Partij van de Arbeid. Er hadden ook alternatieven kunnen worden ingezet, vindt de PvdA. Volgens de partij ondermijnt de gemeente hiermee de staking van de werknemers van het streekvervoer die dinsdag de tweede dag is ingegaan.  
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.