nieuws

Namen en adressen 800 Saxion-studenten op straat door datalek

Saxion Hogeschool
Saxion Hogeschool © RTV Oost
De namen en adressen van 800 Saxion-studenten hebben door een datalek twee dagen lang op een openbare website gestaan. Dat datalek was niet afkomstig van de hogeschool zelf, maar van Studystore, een webshop waar studenten studieboeken bestellen.
Dat bevestigt woordvoerder Rob Admiraal aan RTV Oost. Volgens Admiraal zijn er geen studiegegevens gelekt, enkel namen en adressen. "Bovendien waren het gegevens uit 2017", zo zegt hij. "Daarvan zal een deel niet meer kloppend zijn."
De publicatie op de website is inmiddels weer offline gehaald. Of kwaadwillenden iets met de gegevens hebben gedaan, is niet duidelijk. De studenten worden op dit moment door Studystore ingelicht over het lek.

Traject

Studystore stuurt bestelgegevens naar Saxion, zodat de hogeschool dit kan controleren. Daarna stuurt Saxion de gegevens naar de Koepel Overleg Studenten Saxion (KOSS), die de gegevens weer doorstuurt naar de studentenverenigingen. In die laatste fase is het lek ontstaan.
Bij het doorgegeven van de bestellingen werden persoonsgegevens van studenten doorgestuurd, wat niet de bedoeling is. Slachtoffers van het lek hebben tussen juni en december 2017 boeken besteld bij de site. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.