nieuws

N18 tussen Twente en Achterhoek open

De N18 tussen Enschede en Groenlo is vanmiddag om 12.00 uur officieel geopend voor het wegverkeer. De nieuwe weg moet het verkeer tussen Twente en de Achterhoek een tijdswinst van tien tot vijftien minuten opleveren.
Aan de weg van 27 kilometer werd de afgelopen vier jaar gebouwd. Vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, de provincies Gelderland en Overijssel en de betrokken gemeenten en waterschappen mochten vanmorgen in een speciale bus als allereerste over het gloednieuwe asfalt rijden.

Goed voor regionale economie

Wethouder Jan Bron van Hengelo is namens de Regio Twente blij met de opening van de weg. "Het was een forse hap uit ons budget, maar het is een mooi bewijs van het belang van de Agenda voor Twente", reageert hij.
Daarnaast is de verbinding volgens Bron belangrijk voor de regio. "Het versterkt de economie en de verkeersveiligheid wordt vergroot." Door het ontbreken van verkeerslichten en een verhoogde maximumsnelheid van honderd kilometer per uur kan het verkeer veel sneller van A naar B komen dan voorheen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.